Avui ens despertem amb la trista notícia de la mort de Jordi Vila, actor i director de doblatge i cantant de sèries tan conegudes com Bola de Drac.

Aquest matí l’actriu Txell Sota ha comunicat a través del seu perfil de Twitter que Jordi Vila, actor i cantant de doblatge en català, ens ha deixat aquesta matinada. Les mostres de condol de divulgadors, fans i actors de doblatge no s’han fet esperar. Perfils com @DoblatgeenCatalà, @elmangazin o @BoladeDrac s’han fet ressò de la notícia i han recordat algunes de les sèries on va posar la seva veu.

Jordi Vila, que va debutar en el món del doblatge l’any 1985, va participar en multitud d’animes en català tan mítics com Ranma, Bola de Drac, el Rei Artur, Conan, el nen del futur o Pokémon. El seu llegat és molt gran i moltes de les cançons que va interpretar als anys noranta continuen sonant avui en dia. En el nostre perfil de Twitter hem recordat algunes d’aquestes cançons gràcies al perfil @Anison_cat, que es dedica a penjar openings en català.

L’any 2019, dos anys després de la seva retirada professional, va participar de manera improvisada a la Dragon Ball Symphonic Adventure juntament amb Hiroki Takahashi cantant la cançó principal de Bola de Drac en català. El públic es va entregar de manera entusiasta i va acabar corejant el seu nom. A Samfaina Visual volem recordar aquest gran moment d’en Jordi Vila.