Norma Editorial disposa d’un formulari per atendre consultes i recomanacions on es poden demanar títols com ara “Full Metal Alchemist” en català.

Vols que el manga de Full Metal Alchemist es tradueixi al català? Doncs demana’l!

L’editorial catalana ha contestat a l’usuari de twitter “@Kobasen97 que si volia l’edició en català de la sèrie de l’alquimista d’acer podia demanar-ho a través del seu formulari en línia. Així que si també voleu l’edició en català de FMA o alguna altra llicència que encara no existeix en català ja sabeu el que heu de fer!

El manga de Full Metal Alchemist en castellà disposa de dues edicions. L’edició normal amb un total de 27 volums i l’edició KAZENBAN amb només 18. Aquesta última versió seria la que tindria més números d’arribar en cas que Norma Editorial veiés amb bons ulls fer una edició en català (i tingués l’aprovació de l’editorial japonesa).

Aquest interès dels fans catalans per aconseguir el manga en català no és nova. Des de la creació de la línia de Norma Editorial en català la sèrie de l’alquimista d’acer és una de les que més s’ha demanat de manera recorrent a les seves xarxes socials. (Un servidor té part de culpa!)

De què va el manga de l’alquimista d’acer?

El manga de Full Metal Alchemist tracta sobre dos germans, Edward i Alphonse Elric, que viuen en un món on existeix la màgia i l’alquímia. Després de la mort de la seva mare, els dos germans intentaran ressuscitar-la a través de l’alquímia. Però alguna cosa surt malament i Edward acaba perdent un braç i una cama, i l’esperit de l’Alphonse acaba dins una antiga armadura. Per poder recuperar els seus cossos decidiran apuntar-se a l’ejercit d’Amestris, a la divisió d’alquimistes, i aquest és l’inici d’un dels millors shonens de tots els temps.

La responsable d’aquest manga superventes és Himoru Arakawa, autora que ara mateix està publicant Yomi no Tsugai, editat en castellà per Norma Editorial també.

Manga i Anime de Full Metal Alchemist en català…el 2024?

Podria donar-se la casualitat que manga i anime tinguessín versió en català el mateix any. Tal com va passar el 2022 amb Guardians de la Nit. Com hem comentat en línies anteriors, els drets de la llicència a l’estat espanyol pertanyen a Norma Editorial i en alguna ocasió han afirmat que tenen molts títols a la recambra per ser editats en català. Podria ser Full Metal Alchemist un d’ells?

Pel que fa a l’anime, en el passat Saló del Manga, Selecta Vision va anunciar que tenia la llicència d’una de les millors sèries que s’ha fet mai: Full Metal Alchemist: Brotherhood. Tot i que encara no hi ha data de sortida ni informació sobre com serà l’edició física ja s’ha confirmat que s’està doblant en castellà. La distribuïdora catalana mai ha fet referència a un possible doblatge en català tot i tenir l’opció de demanar la subvenció per al doblatge i subtitulació en català per a suport físic. En el proper Manga Barcelona caldrà estar atents a la presentació de Selecta Vision per saber si hi ha novetats al respecte.

L’Alquimista d’acer parla en català…a la intimitat!

Aquesta notícia segurament agafarà per sorpresa a molts fans de l’alquimista d’acer i és que Edward i Alphonse Elric van parlar en català per primera vegada a la pel·lícula Full Metal Alchemist: L’estrella Sagrada de Milos. I com és que mai n’hem sentit a parlar o hem tingut l’oportunitat de veure-la? Doncs resulta que tot i que es va fer el doblatge en català de la pel·lícula mai va arribar a sortir a la llum. Els motius, avui dia, encara no se saben del cert però segurament el fet que desaparegués el 3XL hi va tenir alguna cosa a veure.

Malgrat que FMA: L’estrella Sagrada de Milos no es va emetre mai per televisió o editar en format físic la web Doblatge d’Anime en català va aconseguir recopilar les veus de cadascun dels personatges que sortien a la pel·lícula. Com podeu apreciar en el quadre de sota el film d’animació comptava amb un repartiment de luxe.

Veus en català de la pel·lícula FMA l’estrella Sagrada de Milos.

 

Tant de bo el 2024 sigui l’any de Full Metal Alchemist en català. Us hi voleu jugar un braç i una cama?